Consolidatie en consolidatierapporten met Visionplanner

Consolidatie
VPlogo

Control

Jaarrekening
Consolidatie
Periodieke cijfers
Prestatie indicatoren
Liquiditeitsbegroting
Budgetteren en begroting
Management dashboards
Uitkeringstoets

Consolidatie

Geautomatiseerd consolideren; bespaar iedere maand veel tijd
Cijfers uit verschillende administraties consolideren kan veel werk zijn. Als u spreadsheets gebruikt, bent u veel aan het overtypen en controleren. Intercompany boekingen correct verwerken en tot op het hoogste consolidatieniveau laten doorwerken is een hele klus. De kans op fouten bij dit alles is bovendien vrij groot. Niet de leukste klus.

Combineer verschillende grootboekschema’s
Heeft u verschillende boekhoudpakketten voor uw werkmaatschappijen met verschillende grootboekschema’s? Met Visionplanner kunt u gewoon consolideren. Visionplanner importeert vanuit de verschillende administraties en vertaalt de rekeningschema’s in standaard rapportagerubrieken. U hoeft daarvoor geen aanpassingen te maken in de administraties van de werkmaatschappijen en ze kunnen hun eigen boekhoudsoftware blijven gebruiken.

Intercompany boekingen met automatische eliminatieposten
Voor intercompany boekingen heeft Visionplanner een speciale functie. U stelt zelf vaste eliminatieposten in, die automatisch worden berekend voor iedere rapportageperiode. Vreemde valuta wordt automatisch omgerekend. Daarnaast kunt u natuurlijk altijd zelf handmatig journaalposten toevoegen. De Visionplanner software controleert of de boekingen in evenwicht zijn.

Geconsolideerde jaarrekeningen en tussentijdse rapportages
Een gedefinieerde consolidatie is in Visionplanner bruikbaar voor alle functies. U kunt dus geconsolideerde jaarrekeningen en maandrapportage maken. Zowel over uw actuele cijfers als over uw begroting. U heeft in één oogopslag een goed en efficiënt inzicht in de prestaties van uw organisatie.

  • Combineer verschillende grootboekschema’s
  • Geconsolideerde jaarrekeningen en maandrapportages
  • Presenteer in mooi management dashboard met KPI’s
  • Intercompany boekingen met automatische eliminatieposten
  • Subconsolidatie mogelijk

KPI dashboards met interactieve presentatie van de resultaten
De resultaten van consolidatie kunt u natuurlijk rapporteren in een degelijk document. Met tekst, grafieken, inhoudsopgave, paginanummering etc. Maar u kunt ook gebruik maken van de interactieve dashboards van Visionplanner. U rapporteert KPI’s en andere gegevens van de balanced scorecard.

U kunt snel inzoomen op een bepaalde productgroep, vestiging, periode. Een managementtool bij uitstek om uw organisatie maandelijks te kunnen bijsturen!

Recente berichten