Liquiditeitsbegroting en -prognose met Visionplanner

Liquiditeitsbegroting en -prognose met Visionplanner
Visionplanner

Control

Jaarrekening
Consolidatie
Periodieke cijfers
Prestatie indicatoren
Liquiditeitsbegroting
Budgetteren en begroting
Management dashboards
Uitkeringstoets

Liquiditeitsbegroting

Zelf een liquiditeitsbegroting maken
Liquiditeit is belangrijk voor wie een onderneming bestuurt. Maar heeft u ook inzicht in uw kasstroom over 3 maanden? Of over een jaar? Wie zich niet wil laten verrassen, maakt een financieel plan met goede liquiditeitsbegroting.

Laat u niet verrassen door uw kaspositie
Met de Visionplanner software maakt u een goede prognose van de ontwikkeling van de liquiditeit. Bovendien combineert u dit moeiteloos met andere periodieke managementinformatie. Zo levert u snel uniforme informatie. Financiële en operationele informatie samen in één rapportage.

Bepaal zelf het detailniveau, cashflow management in uw stijl
Een liquiditeitsbegroting heeft pas zin als het een goede weergave is van uw bedrijf. De forecast van inkomende en uitgaande betalingen moet een betrouwbaar beeld geven van de werkelijkheid. In Visionplanner kunt u zelf kiezen op welk niveau u de planning wilt maken. Even snel de omzet als totaal invullen. Of verschillende omzetgroepen, product-markt combinaties. Voor iedere groep kunt u de omzet en kostprijs op verschillende manieren onderbouwen: aantal x prijs. Declarabiliteit x capaciteit x uurtarief. U bepaalt het zelf.

Tussentijds bijstellen, bijsturen volgens uw financieel plan
Als de zaken in werkelijkheid anders lopen dan u had verwacht, kunt u eenvoudig de prognose bijstellen en opnieuw berekenen. Misschien betalen uw debiteuren vanwege economische omstandigheden later dan verwacht. Of loopt een bepaald product wel veel beter dan u had gebudgetteerd. Met Visionplanner stuurt u direct uw prognose bij zodat u altijd werkt met een realistisch cashflow management.

Zelf plannen of extrapoleren
Als u al een geschikte prognose heeft, kunt u die invoeren of importeren. Heeft u die (nog) niet, dan kunt u evengoed uw liquiditeitsbegroting maken. Op basis van extrapolatie van historische cijfers berekent Visionplanner een prognose. Resultaten uit het verleden geven dan een beeld voor de toekomst.

Recente berichten