Prestatie indicatoren, KPI’s berekenen en presenteren

Prestatie indicatoren, KPI's berekenen en presenteren met Visionplanner
Visionplanner

Control

Jaarrekening
Consolidatie
Periodieke cijfers
Prestatie indicatoren
Liquiditeitsbegroting
Budgetteren en begroting
Management dashboards
Uitkeringstoets

Prestatie indicatoren

Sturen op KPI’s en kritische succesfactoren
Weet u welke factoren uw succes bepalen? De meeste managers herkennen zich meer in concrete prestatie indicatoren dan in een financiële balans of exploitatie overzicht. Met KPI dashboards kunt u sturen en ook de gevolgen meten van bijsturing. Visionplanner koppelt met vrijwel alle pakketten.

Presenteer prestatie indicatoren in overzichtelijke KPI dashboards
De dashboards van Visionplanner geven u perfect inzicht in uw kritische succesfactoren. U kunt ze onderbouwen met financiële informatie. Zo kunt u uw business balanced scorecard implementeren op een toegankelijke manier. Sneller en beter beheersbaar dan een Excel dashboard.

Bepaal zelf uw KPI’s
“Alle bedrijven in eenzelfde branche werken en rapporteren hetzelfde“. Niet dus. U heeft vast ook uw eigen prestatie indicatoren bepaald. Omzet per medewerker. Brutomarge per productgroep. Kosten ziekteverzuim als percentage van de omzet. Huisvestingskosten per vierkante meter. Noem maar op. Met Visionplanner definieert u zelf de formules voor iedere KPI. U bepaalt zelf de lay-out van uw dashboard. Zo bouwt u uw eigen business balanced scorecard model in Visionplanner. Helemaal op maat.

Combineer financiële en operationele gegevens
Managementinformatie is meer dan alleen de kolommenbalans. Wilt u financiële en niet financiële gegevens combineren tot zinvolle prestatie indicatoren voor uw KPI dashboard? Visionplanner leest gegevens in van alle voor u relevante systemen. Of vanuit Excel. Brandstofverbruik, aantal medewerkers, aantal inhuurkrachten, ziekteverzuim, stilstand, omloopsnelheid. Allemaal gegevens die u met Visionplanner omzet en combineert tot relevante managementinformatie.

Sturen op relevante succesfactoren
Als u uw KPI dashboard klaar heeft, kunt u maandelijks bijsturen. Of vaker als u dat wilt. U bepaalt zelf welke factoren relevant zijn voor uw organisatie. Zo presenteert u herkenbare cijfers. En u ziet deze grondig onderbouwd vanuit uw financiële administratie en operationele gegevens. Concreet meten van uw management performance. En concrete handvatten om het rendement van uw organisatie verder te verbeteren.