Boekhouder in Deventer en omstreken voor Starters

Boekhouder in Deventer en omstreken voor Starters

Cijferadvies voor de Starter

Als startende ondernemer zoekt u een boekhouder in Deventer of in de directe omgeving voor advies en begeleiding. U staat ervoor om allerlei zaken, die u nooit eerder heeft gedaan, te moeten doen. U zoekt daarom specialisten die u daarbij kunnen helpen. Cijferadvies heeft die specialisten in haar organisatie en wil u graag van dienst zijn.
Boekhouder in Deventer voor Startende Ondernemers

De boekhouding 3 maanden gratis

Wij begrijpen dat u als starter niet de financiële middelen heeft om uw geld uit te geven aan een boekhouder. Toch heeft u begeleiding nodig om bijvoorbeeld een ondernemingsplan te schrijven.

Wij bieden u hiervoor een oplossing, wanneer u met ons in zee gaat. Wij gaan dan met u inventariseren wat u aan diensten van ons wilt afnemen en daarvoor bieden wij u een jaarofferte aan. Als u deze accepteert gaat u in maandelijkse termijnen betalen, zodat u iedere maand een vaste last heeft. Ieder jaar evalueren we het afgelopen jaar en maken we nieuwe afspraken voor het nieuwe jaar.

Zo weet u altijd precies vooraf wat uw kosten zullen zijn. Bovendien heeft Cijferadvies, administratiekantoor Deventer een speciale aanbieding voor u.

CBS Advies - Cijferadvies: Administratiekantoor Deventer

Deze aanbieding geldt speciaal voor starters. Kiest u ons als partner voor de boekhouding in een jaarovereenkomst? Dan bieden wij u aan om met u een business- of ondernemingsplan te zullen schrijven voor slechts € 150,00. Bovendien zullen wij de eerste 3 maandtermijnen van onze jaarovereenkomst niet in rekening brengen.

Voordat u begint

Het starten van een eigen bedrijf is beslist geen sinecure. Het is daarom ook goed om kritisch te zijn op uzelf.

De vraag: “Ben ik wel een ondernemer?”, is misschien wel de meest belangrijke om te beantwoorden. Waarom denkt eraan om een eigen onderneming te starten? Heeft u in uw omgeving al eens geïnformeerd hoe men tegen u aankijkt? Ziet uw omgeving in u een echte ondernemer?
Boekhouder in Deventer: Bent u ondernemer?

De Kamer van Koophandel heeft een test ontwikkeld, die een eerste richting geeft. U kunt deze test eens doen en er daarna een uitgebreidere test op laten volgen. Doe de test…

Als ondernemer starten in Deventer

In Deventer is het ondernemen bijna een tweede natuur. Deventer beschikt over één van de grootste ondernemersverenigingen van Nederland. Daarom zou je verwachten dat het juist in Deventer goed is geregeld.

Startende ondernemers kunnen in Deventer inderdaad op diverse plekken terecht om informatie te vinden voor de start van hun bedrijf. Het is wel belangrijk om te weten dat niet iedereen even zuiver is bij het begeleiden. Als ondernemer zult u dus altijd alert moeten zijn. Het is de vraag of uw adviseur u echt wil helpen, of dat er een dubbele bodem onder zit die u niet kent.

Boekhouder in Deventer: Blijf alert als startende ondernemer

Organisaties zoals het GROS en het Ondernemershuis Deventer zijn bedoeld om startende ondernemers te ondersteunen bij het opzetten van hun bedrijf. Helaas is gebleken dat de ondersteuning die u verwacht niet altijd goed uitpakt. Maak daarom gebruik van onze drie maanden gratis ondersteuning om naar ons persoonlijk advies te luisteren.

Als u dat wenst zijn wij erbij als u een afspraak maakt bij één van deze instanties. Wij kunnen dan meedenken bij het stellen van de juiste vragen, maar ook bij het evalueren van het gesprek en de conclusies daarvan voor de toekomst.

Bedrijf starten vanuit een uitkering

Wilt u vanuit een uitkering een bedrijf beginnen? In veel gevallen kunt u daar steun bij krijgen, maar stem dat altijd eerst af met het UWV. U kunt niet het risico lopen uw uitkering te verliezen. Als het UWV niet op de hoogte is van uw activiteiten, dan is dat gevaar wel aanwezig.

De gemeente Deventer geeft aan dat het GROS u op weg kan helpen. Ga daar niet eerder een afspraak maken, voordat u weet wat het UWV voor u wil en kan doen.

Ik Start Smart

Ik Start Smart is een vorm van begeleiding waarbij startende ondernemers in aanmerking kunnen komen voor een coach die hen begeleidt. Of u kunt deelnemen aan diverse workshops die worden georganiseerd. Het programma is opgezet door de Kamer van Koophandel.Kijk voor meer informatie op de website van IkStartSmart.

Stappenplan

Om een eigen bedrijf te beginnen zal je eerst de nodige voorbereidingen moeten treffen. We zetten hier de noodzakelijke stappen voor u op een rijtje.

1. Verzin een goede bedrijfsnaam

Een goede bedrijfsnaam is een duidelijke en makkelijk te onthouden handelsnaam, waarmee direct duidelijk is wat het bedrijf doet. Hierdoor bereikt u dat potentiële klanten direct begrijpen wat voor bedrijf u heeft, en wat de diensten en/of producten zijn die u levert.

2. Zoek uit wat de Beroepseisen zijn

Iedereen in Nederland mag een eigen onderneming starten, maar in bepaalde branches (zoals de gezondheidszorg) mag je de betreffende werkzaamheden alleen uitvoeren wanneer je daartoe bevoegd bent. Zo mogen bepaalde gereglementeerde (beschermde) beroepen alleen worden uitgeoefend na het behalen van een nationaal diploma.

Bij de Nederlandse organisatie voor internationale samenwerking in het hoger onderwijs (Nuffic) vind je meer informatie over de beroepen waarop deze beperking van toepassing is. Ook kan in bepaalde branches sprake zijn van zogeheten vakbekwaamheidseisen. Hiermee krijgen ondernemers in de kinderopvang, maar bijvoorbeeld ook horecaportiers en rijinstructeurs te maken.

3. Bepaal de rechtsvorm

Veel starters beginnen als ZZP’er en kiezen daar de rechtsvorm “Eenmanszaak” bij. Dat is zeker niet onlogisch, maar onder andere omstandigheden zijn er ook andere rechtsvormen. Omdat de gekozen handelsvorm van invloed is op de aansprakelijkheid en belastingverplichtingen, is het van belang dat de rechtsvorm goed aansluit bij uw ondernemersplannen.

4. Schrijf u in bij de Kamer van Koophandel (KvK)

Iedere onderneming in Nederland moet vermeld staan in het Handelsregister van de Kamer van Koophandel (KvK). Bij de meeste rechtsvormen, zoals een eenmanszaak, commanditaire vennootschap of maatschap, volstaat de inschrijving door persoonlijk bij een KvK-kantoor langs te gaan. Bij een rechtspersoon, zoals een besloten vennootschap, zal de notaris meestal de inschrijving regelen.

Bij de inschrijving in het handelsregister worden de gegevens automatisch doorgegeven aan de Belastingdienst. U hoeft zich dus niet apart aan te melden bij de Belastingdienst.

Voor Zelfstandigen Zonder Personeel (ZZP’er) geldt dat opdrachtgevers duidelijkheid willen over de verplichte afdracht loonheffingen. Hiervoor geeft de Belastingdienst tot 2016 een zogenaamde VAR-verklaring af. Het is verstandig om bij de fiscus direct een VAR-verklaring aan te vragen of, vanaf 2016, een modelovereenkomst op te stellen.

5. Ondernemingsplan schrijven

Starters zien het schrijven van een ondernemingsplan als een moeilijk obstakel. Toch is het verstandig om hiervoor goed de tijd te nemen. Het is namelijk een proces waarin het nodig is na te denken over de verschillende kanten van het ondernemen. Het wordt daardoor vooraf duidelijk waar de knelpunten kunnen ontstaan, waar de kansen liggen en hoe het één en ander financieel zal uitpakken.

Kiest u ons als partner voor de boekhouding in een jaarovereenkomst? Dan bieden wij u aan om met u een business- of ondernemingsplan te zullen schrijven voor slechts € 150,00. Bovendien zullen wij de eerste 3 maandtermijnen van onze jaarovereenkomst niet in rekening brengen.

6. Onderzoek doen naar het Bestemmingsplan

In het bestemmingsplan kunt u terugvinden wat de plannen zijn voor de plek waar u de onderneming wilt vestigen. Het kan bijvoorbeeld zo zijn, dat er nieuwbouwplannen zijn, waardoor het pand, waarin u zich wilt vestigen, binnen afzienbare tijd gesloopt gaat worden. Het kan ook zijn dat u horecaplannen heeft, terwijl het bestemmingsplan dat uitsluit.

Het is dus belangrijk dat u het bestemmingsplan van de gemeente goed checkt vóór dat u een huur- of koopcontract ondertekent.

7. Website maken

Naast een fysiek adres, heeft een onderneming tegenwoordig ook een adres op het internet. De marketing van producten of diensten via internet is inmiddels een geheel eigen wereld, waar geen enkele onderneming nog omheen kan.

Naast een professionele website is het gevonden worden bij verschillende zoekmachines van groot belang. Daarom is het verstandig om goed na te denken aan wie u het bouwen van de website overlaat. Wij kunnen u ook hierin adviseren en u in contact brengen met diverse specialisten op dit gebied.

8. Administratie opzetten

Bij veel ondernemers staat het bijwerken van de bedrijfsadministratie niet hoog op het lijstje van favoriete taken, maar dit moet om de zoveel tijd toch echt goed gebeuren. Boekhouden, oftewel het op orde brengen (en houden) van de financiële administratie, is namelijk wettelijk verplicht voor iedereen die een bedrijf start.

Wanneer u zelf voldoende kennis heeft van boekhouding, dan kunt u ervoor kiezen om zelf de administratie te voeren. U kunt er uiteraard ook voor kiezen om de boekhouding uit te besteden aan een professional. De keuze hiervoor wordt bepaald door kennis en tijd. De vraag “Boekhouding, doe ik het zelf?” is door ons in een filmpje uitgewerkt. Uiteraard adviseren wij u graag over de juiste keuze in uw situatie.

9. Zakelijke rekening openen

Het is belangrijk om te voorkomen dat uw zakelijke en privéadministratie onverhoopt door elkaar gaan lopen. Dat is zelfs noodzakelijk om goed overzicht te houden op uw zakelijke cashflow. Daarbij kan de Belastingdienst uw administratie komen controleren en dan is het ook van belang dat zij inzage krijgt in uw zakelijke administratie.

Wij adviseren nadrukkelijk een zakelijke rekening te openen een vereiste voor al hun klanten.

10. Verzekeringen afsluiten

Als startende ondernemer wil je niet denken aan de zaken die fout kunnen gaan. Bovendien wil je zoveel mogelijk geld in de zak houden en niet teveel kosten maken. Toch is het belangrijk om risico’s af te dekken door verzekeringen af te sluiten. Denk aan het risico van arbeidsongeschiktheid en aansprakelijkheid, maar zo zijn er meer risico’s te benoemen.

Heeft u nog geen assurantietussenpersoon, dan kunnen wij u ook hierin adviseren

Cijferadvies - contactverzoek starter

__________________________________________________________________________________________

Help Tekst

Recente berichten