Online boekhouden in de cloud, ideaal voor Starter en ZZP’er

Online boekhouden

documenten met nietjesVolgens velen is Online boekhouden de beste uitvinding sinds de nietmachine. Wellicht een vreemde vergelijking, maar de nietmachine is misschien wel, naast de welbekende ordner, het meest aansprekende attribuut voor documentverwerking dat zal verdwijnen bij het digitaal verwerken van uw documenten. Het Online boekhouden in de Cloud zorgt ervoor dat ook kleinere ondernemingen gebruik kunnen maken van technologie dat voorheen buiten bereik zou blijven. Het biedt daarom meer en betere mogelijkheden om op hetzelfde niveau als de grotere ondernemingen te kunnen werken.

Toch nog twijfels? Denk dan eens aan uw account op “Facebook”, of “Gmail”, “Hotmail” en “Outlook. Veel mensen maken gebruik van deze applicaties, u wellicht ook wel, en dat zijn toch ook bij uitstek voorbeelden van Online diensten.

Wanneer u voor uzelf begint en u wilt zelf de boekhouding doen of op zoek bent naar een ander boekhoudpakket, dan komt u in uw zoektocht diverse pakketten tegen. Waar begint u uw zoektocht? Deze pagina is een onafhankelijke overzichtspagina. Er zit voor ons geen enkel commerciële waarde aan het overzicht. Het overzicht dient uitsluitend ter inspiratie bij uw keuze voor een boekhoudpakket. Mocht u uw boekhouding volledig uit handen willen geven, dan kunt u direct contact met ons opnemen. Indien gewenst, ontzorgen wij u voor uw gehele boekhouding

Online boekhouden of een traditioneel pakket?

Het merendeel van de boekhoudpakketten bestaat tegenwoordig uit een online toepassing. Online boekhouden biedt diverse voordelen. Je kunt eenvoudig toegang krijgen tot het boekhoudpakket op iedere willekeurige plek waar internet is, hierdoor kun je flexibeler werken. De traditionele pakketten zoals Excel zijn vaak bij kleine ondernemers alleen opgeslagen op de pc/laptop. Wanneer de laptop gestolen wordt of crashed, zijn alle gegevens verloren.
De toepassingen voor Online boekhouden zijn vaak up-to-date en kunnen bij groei van de onderneming eenvoudig meegroeien. Ook kun je bij een webshop steeds makkelijker een koppeling krijgen.

De kans om fouten te maken wordt ook kleiner, in Excel bijvoorbeeld, is een typefout in een formule snel gemaakt. Dat betekent niet dat het een slechte applicatie is, maar de praktijk leert wel dat mensen hun kennis van Excel regelmatig overschatten. Als u Excel wilt gebruiken, dan moet u ook de kennis hebben. Begrijp dat Excel geen boekhoudpakket is! Het is een rekenapplicatie, waarin u, met de juiste kennis, een boekhouding kunt opbouwen. Kies voor een boekhoudpakket als u niet over die kennis beschikt!

In de toepassingen voor Online boekhouden kun je eenvoudig facturen maken en direct verzenden. Daarnaast blijven klanten opgeslagen in een database, waardoor je snel je klant gevonden hebt.

Ons advies voor Online boekhouden

Kies een boekpakket dat goed bij jouw situatie past en waar je je prettig bij voelt. Online werken kent zijn voordelen omdat je op iedere willekeurige plek met internet je administratie bij kunt houden en geen risico loopt wanneer je computer/laptop gestolen wordt of crasht.

Echter, wanneer je met kassasystemen werkt, raden we aan om met een boekhoudpakket te werken die op de computers intern zijn aangesloten. Wanneer internet bijvoorbeeld niet werkt, werken deze systemen vaak ook niet synchroon met het boekhoudpakket. In dat geval kan het pakket beter geïnstalleerd worden op een interne server, waar de computer mee in verbinding staan.

Het kan ook zijn dat je nog niet toe bent om online aan je administratie te werken, ook dan raden we aan met een installatie op pc/laptop te werken. Hierbij moet er wel gezorgd worden dat de administratie goed opgeslagen wordt en er een back-up gemaakt wordt (externe harde schijf/server/in de cloud). Dit is geldt met name voor gebruikers die in Excel werken.

Welk boekhoudpakket?

Belastingaangifte doenEr zijn in Nederland vele boekhoudpakketten, daarom kan het lastig kiezen zijn om het juiste pakket te kiezen.

Omdat CijferAdvies een samenwerkingsverband tussen boekhoudkantoren is, werken we niet met verplichte boekhoudpakketten. Wij hebben kennis en ervaring met vele boekhoudpakketten, zodat u niet verplicht bent met een ander boekhoudpakket te werken.

We hebben hier een aantal pakketten op een rij gezet. Lees meer…

Is online boekhouden in de “Cloud” wel veilig?

In de cloudHiervoor werd het ook al even aangestipt. Veel mensen hebben vraagtekens bij de veiligheid van het internet. Ondertussen maken ze gebruik van gratis mailboxen in de cloud om daarmee de meest privégevoelige informatie rond te sturen.

We leven in een maatschappij die zich snel ontwikkelt en waarin we als gebruikers vaak niet kunnen wachten op de nieuwste versie van een product. Liefhebbers van een bepaald soort telefoon liggen soms al een dag lang voor de deur van de shop om het eerste exemplaar te kunnen bemachtigen. Met betrekking tot software kunnen we volop profiteren van de “Cloud”. Wanneer u gebruik maakt van een pakket voor online boekhouden, dan weet u ook zeker dat u altijd met de meest recente software werkt. U heeft geen last van updates, die op uw systeem geïnstalleerd moeten worden.

U heeft dat vast wel eens meegemaakt. U moet de nieuwste versie van software installeren, maar die software draait alleen op een hogere versie van het besturingssysteem van uw computer, maar die software past niet op uw computer, want daarvoor heeft deze onvoldoende capaciteit. U moet daarom een nieuwe computer aanschaffen om gebruik te kunnen maken van de meest recente software. Veel gebruikers kiezen er daarom voor om de update dan maar een poosje uit te stellen., en zo loopt u altijd achter de feiten aan.

Updates voor software in de Cloud zijn altijd direct beschikbaar vanaf het moment dat u inlogt. U heeft geen extra tijd nodig voor het downloaden en installeren van de software. De software hoeft ook niet binnen een organisatie te worden uitgezet, enz.

Recente berichten