Samenwerkingsverband, “de Reiskoffer”

de Reiskoffer - zelfstandig reizen kun je leren!

De Reiskoffer is een samenwerkingsverband tussen GoOV B.V. (go OV) en Carolien Aalders Training & Advies in leerlingenvervoer.

Binnen dit samenwerkingsverband begeleiden we mensen die in hun mobiliteit afhankelijk zijn van anderen. Deze afhankelijkheid in mobiliteit proberen wij om te zetten naar zelfstandig reizen. De Reiskoffer heeft een verbinding met CBS-Advies. Deze verbinding bestaat vanwege het feit dat Bram Chaudron directeur en groot aandeelhouder is van GoOV B.V.

 

Zelfstandig reizen kun je leren met de Reiskoffer

Als je zelfstandig kunt reizen, wordt je wereld ineens een stuk groter! Wij geloven dat zelfstandigheid je sterker maakt. Je krijgt meer zelfvertrouwen en kunt zelfstandig meedoen aan de maatschappij. We bieden meerdere reis-ondersteunende producten aan om zelfstandig te gaan reizen. Deze producten zijn:

  • de GoOV-app,
  • de Buzz Buddy en
  • Samen Reizen met…
Samen met de betrokkenen kijken we welk product het beste past. Deelname is daarmee altijd maatwerk. En het leidt vrijwel altijd tot zelfstandig reizen.

De Reiskoffer is op veel plaatsen in Nederland actief. En we werken dagelijks aan het vergroten van ons bereik. Wij doen dit werk vanuit de overtuiging dat mensen met een beperking veel meer kunnen dan zijzelf denken te kunnen.

Aan de andere kant zien we dat deze mensen juist heel graag aan ons project willen meedoen. Het zijn dan vaak ouders, die terughoudend zijn. Ons motto is dan ook “Zelfstandig reizen kun je leren!”. En inmiddels hebben wij al veel positieve resultaten bereikt. Onze overtuiging is dan ook dat iedereen de kans verdiend om het te proberen.

Eigenlijk is het simpel. Het begint met proberen om het te kunnen leren. Kinderen, die in het leerlingenvervoer zitten, krijgen ook altijd de garantie dat zij terug mogen in de taxibus. Als blijkt dat het zelfstandig reizen echt niet lukt, is er altijd een weg terug.

Digitale ondersteuning

GoOV B.V. heeft een tweetal digitale oplossingen om mensen te begeleiden om tot zelfstandig reizen te komen. Bij deze oplossingen kunnen deelnemers op afstand worden begeleid. Vervolgens brengt Carolien Aalders Training & Advies in leerlingenvervoer haar project “Samen Reizen met…” in. Bij dit project worden de deelnemers begeleid door 1 of 2 persoonlijke vrijwilligers om zelfstandig te leren fietsen en/of met het openbaar vervoer te leren reizen.

Samen Reizen met…

Vanuit haar visie op het leerlingenvervoer ontwikkelde Carolien haar project Samen Reizen met…. Het uitgangspunt van dit project is dat kinderen geholpen worden in het zelfstandig leren reizen. Waarbij, met hulp van vrijwilligers, het team van Carolien Aalders realiseert, dat kinderen met het Openbaar Vervoer of met de fiets naar school leren gaan. In het verlengde daarvan kunnen ze daarin ook weer vervolgstappen zetten. Zoals met de bus of fiets naar de sportclub, naar Oma en Opa, enz. Het team van Carolien Aalders ziet het als een belangrijke taak om kinderen te leren zelfstandig te zijn. Lees meer over Samen Reizen met…, of ga direct naar de site van Samen Reizen met…