Bram Chaudron - CBS Advies - miKredietunie - Administratiekantoor Deventer Cijferadvies

Blog’s van Bram Chaudron

Er zijn regelmatig nieuwsfeiten over het ondernemen die om een kanttekening vragen of die best wat meer belicht zouden moeten worden. Door het schrijven van een persoonlijke zienswijze hoopt Bram Chaudron deze nieuwsfeiten meer in beeld te brengen.

Vaak komt de firma “Open deur” weer voorbij. Toch zijn er veel zaken die eigenlijk iedereen wel weet, maar waar het helpt om er af en toe weer eens even bij stil te staan.

Blog – 09 oktober 2015plaats oranje

Vluchtelingen in eigen land

Zoals zo velen begin ik mij de laatste weken meer en meer af te vragen tot hoever onze gastvrijheid op de proef gesteld mag worden. Voorop gesteld, ik ben ervoor om mensen in nood de helpende hand te reiken, ik ben erop tegen dat mensen verdrinken in gammele bootjes en ik vind het hartverscheurend om te zien hoe wanhopig vluchtelingen op zoek zijn naar een veilig heenkomen. Lees meer…

Blog – 04 september 2015CBS Advies bij Ronald McDonald Arnhem

Excursiedag VNO-NCW Stedendriehoek 2015

Af en toe dan zoek je als ondernemer het contact met andere ondernemers. Om die reden ben ik lid geworden van het VNO-NCW in de Stedendriehoek Deventer, Apeldoorn, Zutphen. Dit jaar werd er een zomerexcursie georganiseerd om eens achter de schermen te kunnen kijken van McDonald’s. Mijn blog gaat over deze dag, die ik heel ander heb beleefd dan dat ik vooraf had kunnen vermoeden. Lees meer…

Blog – 21 augustus 2015Administratiekantoor Deventer - Oververmoeid door cijfertjes

Minder starters door aantrekkende arbeidsmarkt

Ja mensen, het gaat goed met Nederland. Op nu.nl lees ik dat de ING heeft bekend gemaakt dat de aantrekkende arbeidsmarkt ervoor heeft gezorgd dat er in de eerste helft van 2015 2% minder starters zijn ingeschreven. Fijn hoor, we zijn weer op de goede weg.

Als Cijferadviseur wil ik dan wel graag weten wat de werkelijke impact dan eigenlijk is. Wat moet ik met een percentage van 2%? Lees meer…

Blog – 07 augustus 2015Belastingdienst

Komen wij ook in aanmerking voor starters- en zelfstandigenaftrek?

Regelmatig kom ik in gesprek met startende ondernemers die bij het nadenken over een eigen onderneming graag de voordelen zien van de aanzienlijke belastingvermindering voor zelfstandigen.

Het is wel grappig om te zien dat veel starters dergelijke voordelen beter in beeld willen hebben dan het eigen ondernemingsplan. Toch wordt de vraag altijd weer beantwoord met een wedervraag. Hoeveel uur ga je besteden aan de nieuwe onderneming? Een simpele vraag met een vaak moeizaam antwoord.
Lees meer…

Blog – 31 juli 2015tariefberekening

Tarieven freelancers in 2015 gedaald.

Ik lees zojuist een artikel op Nu.nl met bovengenoemde titel. De uurtarieven van freelancers in de meeste sectoren zijn gedaald in 2015, gemiddeld met € 1 van € 45 naar € 44.

Je kunt je afvragen wat je, als freelancer, met deze informatie kunt. Het begrip “freelancer” of “ZZP’er” is naar mijn mening een veel te breed begrip in dit verband. Het is zoals het gemiddelde berekenen van de kosten van een stuk fruit op de fruitschaal. Kost de meloen daarom net zoveel als de aardbei? Lees meer…